پایتخت جوراب دنیا کجاست!
پایتخت جوراب دنیا :: آيا شهر کوچک فورت پاين (Fort Payne) را ميشناسيد؟
شايد اسم اين شهر را به عنوان يکي از شهرهاي ايالت آلاباماي آمريکا (Alabama) شنيده باشيد اما مسلما اطلاعات زياد ديگري را راجع به اين شهر کوچک نميدانيد. وقتي شما وارد اين شهر ميشويد شانس خيلي خوبي داريد که بتوانيد يک جفت جوراب خوب بخريد.
در همان ابتداي شهر نقش يک جوراب بزرگ بر روي يک مجسمه ي فلزي را ميبينيد که روي جوراب حک شده (پايتخت جوراب جهان) حتي کمي جلوتر در يکي از خيابانهاي اصلي اين شهر بسيار کوچک که بيشتر شبيه يک روستاست و بعد از اپراي اصلي شهر به يک موزه جوراب بافي ميرسيم که توسط تاريخ نويس محلي آقاي جان چنبرز تاسيس شده است.
آيا باور ميکنيد که از هر ۷ جورابي که در کل دنيا وجود دارد يک جفت آن در اين شهر توليد شده باشد ؟ يکي از مسئولان اين شهر ميگويد بعد از تحولات اقتصادي در اواخر سال ۱۸۰۰ ميلادي بسياري از ماشين آلات جوراب بافي در اين شهر وارد شد و بسياري از مردم يکي از آنها را در پارکينگ يا گاراژ منزل خود داشته و جوراب مبافتند. کم کم کارخانجات توليد جوراب شکل گرفتند.
در اين شهر کوچک به تنهايي ۸۵ کارخانه توليد جوراب فعال است و حدود ۱۴۰۰۰ نفر در اينجا در اين حرفه فعال هستند. در واقع در(فورت پاين) هر جا که صداي کليک کليک کليک دستگاهي را ميشنويد در حال بافت پاشنه يا پنجه هاي جوراب هستند.
آقاي جان شوگارت مدير شرکت دبليو، واي ، شوگارت ۷۷ سال به اين حرفه مشغول بوده است.
امروزه شرکت وي با ۱۵۰ ماشين جوراب بافي و ۱۶۵ کارمند هفته اي ۳۰۰ هزار جفت جوراب توليد ميکنند اما حتي او هم فشار توليدات چيني را حس ميکند . او ميگويد به دليل واردات جوراب از چين بسياري از واحدهاي کوچک تر مجبور به اخراج کارکنان يا بستن کارخانه شده اند.
او ميگويد در بسياري از بخش ها چيني ها توليد ميکنند، جنس توليدي را صادر ميکنند ، هزينه هاي گمرکي را مي پردازند ، درصد هاي خوبي را براي نمايندگان خود در اينجا در نظر مي گيرند ،هزينه حمل و نقل را ميپذيرند و با همه اينها قيمت جوراب چيني کمتر از توليدات ماست. اين به دليل ميزان دستمزد هاست.
در اينجا ما دستمزد ۸ تا ۱۲ دلار در ساعت را براي کارمندان داريم درحالي که اين مبلغ در چين فقط ۴۰ سنت در ساعت است. او ميگويد من سومين نسل جوراب بافي شوگارت هستم و اصلا دوست ندارم اتفاق بدي براي ما بيفتد و من خودم را مسئول ميدانم و به همين خاطر تمام تلاشم را خواهم کرد تا نسل بعدي من اين صنعت را سرزنده و قدرتمند ادامه دهد.
آقاي چالز کول مدير شرکت آلاباما ميگويد تا چند سال پيش ۸۰ درصد جوراب هاي آمريکايي ها در آمريکا توليد ميشد اما الان اين رقم به ۴۰ درصد رسيده.
يکي از مديران شرکت هاي جوراب بافي ميگويد اگر شما سري به موزه ي جوراب بافي شهر بزنيد خواهيد ديد که خون و شاهرگ حياتي اين شهر صنعت جوراب بافي است .اگر دولت از ما حمايت نکند و فکري براي جوراب هاي چيني نکند شهر ما به شهر ارواح تبديل خواهد شد ،همه مردم از اينجا مهاجرت خواهند کرد ، مدارس بسته خواهد شد و مردم ديگر پولي براي خريد غذا و کار نخواهند داشت.
نظرات کاربران