– من خودمم از همینا می‌پوشم، فری‌سایزه. سایز بندی جوراب ما جوریه که اصلا باورت نمیشه، کلی کش میاد و یکمم بپوشی جا باز می‌کنه!

احتمالا این حرف را زیاد شنیده‌اید؛ جایی که فروشندگان به صراحت ادعا می‌کنند که این جوراب همه‌فن‌حریف است و هر کسی با هر سایزی می‌تواند آن‌ها را بپوشد. اگرچه که پر بیراه هم نمی‌گویند، هر چیزی که کش بیاید مشخصا تن هر کسی می‌رود اما آیا واقعا چیزی به نام سایز بندی جوراب نداریم؟ پاسخ قطعا مثبت است.

همانطور که برای سایر لباس‌ها سایز بندی وجود دارد، برای جوراب هم سایز بندی داریم و شما برای اینکه احساس راحتی بیشتری داشته باشید باید جوراب اندازۀ خودتان تهیه کنید. در این مطلب از جوپا سراغ این می‌رویم که سایز بندی جوراب چگونه است و چگونه باید سایز جوراب را انتخاب کنیم.

 

 

آیا سایز بندی جوراب اهمیت دارد؟

با اینکه فروش فله‌ای و البته بسیار ارزان جوراب توسط دست‌فروش‌ها باعث شده است که خیلی‌ها دیگر به سایز بندی جوراب توجه نکنند، اما هنگام خرید جوراب باید مطمئن شوید که آن کاملا اندازۀ پای شما است.

چون اگر زیادی بزرگ باشد، پارچۀ قسمت جلویی جوراب روی انگشتان شما جمع می‌شود و هنگام پوشیدن کفش باعث ناراحتی می‌شود و چون از سایز پای شما بزرگتر است احتمالا از دور مچ و ساق پا پایین می‌آید و شکل و حالتش را از دست می‌دهد.

در مقابل اگر سایز آن بسیار کوچک باشد، فشار زیادی به ساق و مچ و انگشتان شما می‌آورد، با محکم شدن دور پا باعث قطع جریان خون و جا انداختن می‌شود و در معرض پارگی هم قرار می‌گیرد.

از این رو است که دانستن سایز بندی جوراب بسیار اهمیت پیدا می‌کند. چون از طرفی تقریبا هیچ فروشگاهی هم اجازۀ پوشیدن و امتحان کردن جوراب را به خاطر مسائل بهداشتی به شما نمی‌دهد و شما باید از قبل سایز مدنظرتان را بدانید.

راهنمای انتخاب سایز جوراب

برای انتخاب سایز جوراب درست در ابتدا باید طول کف پای خود را اندازه بگیرید. برای اینکار مراحل زیر را طی کنید:

  • روی یک سطح صاف بایستید و پاشنۀ پای خود را به دیوار بچسبانید.
  • یک خط‌کش 30 سانتی کنار پای خود قرار دهید. طوری که قسمت ابتدایی خط کش کنار پاشنۀ پا باشد.
  • یک جسمی که یک لبۀ صاف دارد را عمود بر بلندترین انگشت خود قرار دهید.
  • نقطۀ تقاطع این جسم لبه صاف با خط کش، طول کف پای شماست.
  • سپس با استفاده از جداول زیر می‌توانید سایز جوراب مناسب برای خود را پیدا کنید.

 

چگونه بفهمیم که جوراب اندازۀ ماست؟

در تمام نواحی جوراب و پا باید احساس نرمی و راحتی داشته باشید. همچنین جوراب نباید مانع عملکرد آزاد پا هنگام راه رفتن، دویدن، کوهنوردی و دیگر فعالیت‌های روزانه شود اما در عین حال نباید زیاد هم گشاد باشد، طوری که بخواهد از پای شما خارج شود، آویزان شود و داخل کفش جمع شود.

1) جوراب را با پاشنۀ پا تراز کنید

برای اینکه در انتخاب سایز بندی جوراب به درستی عمل کنید، اول از همه باید مطمئن شوید که پاشنۀ جوراب با پاشنۀ پای شما تراز است. در بیشتر جوراب‌ها، از جمله بسیاری از جوراب‌های مردانه و جوراب زنانه در جوپا، پاشنۀ جوراب رنگ متفاوتی نسبت به سایر قسمت‌های جوراب دارد و بدین شکل تراز کردن را آسان می‌کند.

اگر بعد از تراز کردن، قسمت رنگی پاشنۀ جوراب به مچ پای شما نرسید، باید یک سایز جوراب بزرگتر بگیرید. اگر هم پاشنۀ جوراب به ساق پای شما رسید، باید یک سایز کوچکتر تهیه کنید.

2) انگشت‌ها را چک کنید

بعد از تراز کردن پاشنه باید ببینید که وضعیت انگشتانتان در انتهای جوراب چگونه است. مانند قسمت پاشنه، بسیاری از جوراب‌ها در قسمت انتهایی سمت انگشتان نیز رنگ و طراحی متفاوتی دارند.

بعد از پوشیدن جوراب اگر این قسمت از طول انگشتان شما بیشتر شد و به روی پای شما کشیده شد، باید یک سایز کوچکتر بگیرید و اگر هم بخش کوچکی از انگشتان شما را گرفت باید سراغ یک سایز بزرگتر بروید.

همچنین اگر بعد از پوشیدن جوراب، کفشی هم به پا کردید نباید اصلا پارچۀ قسمت انتهایی جوراب یعنی سمت انگشتان را حس کنید، اگر حس می‌کنید احتمالا جوراب برای شما بزرگ است. در مقابل اگر احساس کردید ناخن‌های انگشت در حال سوراخ کردن جوراب هستند، آن جوراب برای شما کوچک است.

3) میزان تنگی جوراب را چک کنید

در قسمت بالایی پا (یعنی روی ساق) باید جوراب آنقدری تنگ باشد که شل نشود و پایین نیاید و در جایش ثابت باقی بماند. اما در عین حال نباید آنقدر محکم باشد که موقع راه رفتن کش نیاید و برای شما مشکل ایجاد کند.

اگر جوراب ساقدار پوشیده‌اید، باید در تمام طول پا یعنی از مچ تا قسمت بالایی انتهایی جوراب احساس راحتی و آزاد بودن داشته باشید و فقط قسمت کشی بالایی جوراب باید محکم‌تر باشد.

اگر جوراب ورزشی یا جوراب مچی پوشیده‌اید باید کاملا اندازۀ دور مچ پای شما باشد. اگر دیدید که جوراب حالت خودش را از دست داده و دارد از پای شما در می‌آید و آویزان شده است باید سایز بندی جوراب را تغییر دهید و سراغ یک سایز کوچک‌تر بروید.

اگر هم که جوراب فشار زیادی به مچ و ساق پای شما هنگام راه رفتن وارد می‌کند، باید سراغ یک سایز بزرگتر بروید.

سایز بندی جوراب بچگانه

در آخرین بخش از راهنمای انتخاب سایز بندی جوراب، سراغ سایز بندی جوراب بچگانه می‌رویم.

کودکان از آنجا که ممکن است بیشتر شیفتۀ طراحی یک جوراب شوند شاید زیاد به میزان فشاری که جوراب به پایشان می‌آورد توجه نکنند. از این رو بهتر است که شما با استفاده از جدول زیر که به سن، طول پا و سایز جوراب کودکان به شکل حدودی اشاره می‌کند، جوراب را برای کودک خود انتخاب کنید:

منابع:

Tall Order

Linder Socks

Nordic Socks